Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-09@00:03:54 GMT

ردپای «عمو سام» در تشدید شورش‌های اجتماعی در قرقیزستان

تاریخ انتشار: ۹ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۰۱۷۵۲

ردپای «عمو سام» در تشدید شورش‌های اجتماعی در قرقیزستان

دولت آمریکا همواره در تلاش بوده است تا در دنیا با ترفندهای مختلف نفوذ خود را افزایش دهد از این موضوع کشورهای آسیای مرکزی به خصوص قرقیزستان تاکنون مستثنی نبوده و اخیرا نیز تجمعات اعتراضی در این کشور با حمایت «واشنگتن» برگزار شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در بیشکک، روزنامه قرقیزی «دیلا» در مطلب اخیر خود با اشاره به برگزاری چندین تجمع اعتراضی در قرقیزستان این گونه تحولات را با افزایش فعالیت سفارت آمریکا در شهر «بیشکک» مرتبط عنوان کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مطلب آمده است: در روز بین‌المللی زنان در تاریخ 8 مارس سال جاری حتی با توجه به اینکه این روز تعطیل بود تمام کارکنان سفارت آمریکا سر کار بودند.

به طور کلی هر وقت در قرقیزستان تجمع‌های اعتراضی برگزار می‌شود، تعطیلات سفارت آمریکا لغو می‌گردند در صورتی که سفارت‌های دیگر کشورها در قرقیزستان چنین اقدامات مشکوک را انجام نمی‌دهند.

در روز بین‌المللی زنان در قرقیزستان چه تحولاتی رخ داد؟ فمینیست‌های مقیم شهرهای «بیشکک» و «اوش» برگزاری تجمع غیرقانونی را در برنامه خود قرار دادند و برخی از کارکنان سفارت آمریکا با حضور در این تجمعات از آنها حمایت کردند.

همچنین در این تجمع خبرنگاران رسانه‌های خارجی غربی و اتباع انگلیس، کانادا و ژاپن در میدان «پیروزی» شهر  بیشکک جمع شده و به دنبال افزایش تنش در این کشور بودند.

در این تجمع نمایندگان کشورهای مذکور آماده حمله نمایندگان جنبش‌های ملی گرایان به فمینیست‌ها بودند زیرا جنبش‌های ملی گرایان از قبل در شبکه‌های اجتماعی درخواست توقف این تجمع را داده بودند.

پس از تهدید جنبش های ملی گرایان قرقیزستان به برگزاری تجمعات غیر قانونی مقامات سفارت آمریکا بلافاصله نسبت به این تحولات واکنش نشان دادند و پیام اعتراضی را منتشر کردند.

در این پیام سفارت آمریکا به طور شدید از فعالیت دولت قرقیزستان انتقاد کرد و حتی از کلمات غیردیپلماتیک استفاده شده است.

نکته مهم این است که  چرا سفارت دیگر کشورها در امور داخلی قرقیزستان دخالت نمی‌کند؟ 

در گذشته وزارت امور خارجه قرقیزستان با چنین اقدامات سفارت آمریکا برخورد می‌کرد به عنوان مثال در سال 2016 بیشکک با اشاره به ادعای «واشنگتن» درباره نقض حقوق بشر در قرقیزستان اطلاعات درباره نقض حقوق بشر در آمریکا را منتشر کرد اما این دفعه وزارت خارجه قرقیزستان هیچ واکنشی نشان نداد.

اینگونه اقدامات برخی از کشورهای خارجی‌ غرب گرا و طرفداران آنها در قرقیزستان غیر قابل قبول است که برای درک آن و اهداف آمریکا باید تحولات دیگر را بررسی کنیم.

تلاش آمریکا برای بی‌ثباتی دائم در قرقیزستان

سال گذشته در روز بین‌المللی زنان نیز هم تضاد فکری رخ داد که در آن هم ردپای سفارت آمریکا دیده می‌شود.

فمینیست‌ها درخواست برگزاری تجمع اعتراضی علیه خشونت خانگی را ارائه دادند اما پشت پرده هدف آنها تشدید شورش‌های اجتماعی بود.

شهرداری بیشکک در ابتدا اجازه برگزاری تجمع را نداد اما پس از انتقاد از طرف سازمان‌های غیردولتی غربی مجبور به موافقت با این موضوع شد.

پس از برگزاری این تجمع کشورهای غربی به اهداف خود رسیدند، برگزار کنندگان این تجمع اعتراضی پرچم‌های همجنس بازان را در دست داشتند و در خیابان‌های مرکزی بیشکک آن را نمایش دادند.

برخی نمایندگان سازمان‌های غیردولتی در شبکه‌های اجتماعی نوشتند: این نخستین تجمع همجنس بازان در آسیای مرکزی بود. ما بسیار خوشحال هستیم که قرقیزستان در زمینه تقویت دموکراسی به موفقیت‌های جدی رسید. امروز پرچم همجنس بازان را در بیشکک در معرض عموم قرار گرفت.

در آن زمان نمایندگان ملی گرایان حتی انتظار نداشتند که غرب برنامه تبلیغات همجنس بازان در قرقیزستان راه‌اندازی کرد.

این اقدام برای مردم قرقیزستان بسیار ناراحت کننده است زیرا اکثریت جمعیت مردم مسلمان هستند و گروه کوچک با نفوذ تحصیل کرده در کشورهای اروپایی و آمریکا از چنین تبلیغاتی حمایت می‌کنند که تشدید درگیری فکری بین آنان منجر به بی‌ثباتی سیاسی در کشور می‌شود.

علاوه بر این در تاریخ 27 مارس سال 2019 در آستانه سفر رسمی «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه به قرقیزستان «کلزنا امایوا» و «نورلان کریمشاک اف» نمایندگان سازمان‌های غیردولتی غربی در مقابل سفارت روسیه تجمع اعتراضی برگزار کردند و شعارهای مانند «ولادیمیر پوتین متجاوز است» و «با حضور نظامیان روسیه در دریاچه ایسیق کول مخالفیم» مطرح شد.

برگزاری این تجمع پیشنهاد سازمان‌های آمریکایی برای تخریب روابط دوجانبه روسیه و قرقیزستان بود.

پلیس سریع این 2 نفر را بازداشت کرد و سازمان‌های غیردولتی نیز بار دیگر دولت قرقیزستان را به نقض حقوق بشر متهم کردند.

اما در حال حاضر 2 نفر مذکور در آمریکا به سر می‌برند زیرا زندگی در این کشور هدف و آرزوی این دو شهروند قرقیز بود.

همینطور که می‌بینیم مقامات سفارت آمریکا و متحدانش به طور دائم تلاش برای تشدید شورش‌های اجتماعی و گسترش بی‌ثباتی در قرقیزستان را انجام می‌دهند.

به تازگی وزارت آمریکا باز هم گزارش درباره دفاع از حقوق بشری در قرقیزستان در سال 2019 را منتشر کرد که در آن بار دیگر به نقض حقوق همجنس بازان، زنان و کودکان در این کشور اشاره شده است.

انتهای پیام/.

منبع: فارس

کلیدواژه: آمریکا زنان قرقیزستان حقوق بشر سازمان های غیردولتی تجمع اعتراضی سفارت آمریکا برگزاری تجمع همجنس بازان ملی گرایان نقض حقوق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۰۱۷۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرکوب اعتراضات حمایت از فلسطین در دانشگاه آمستردام

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از داچ‌نیوز، یورش پلیس ضد شورش هلند به محل تحصن دانشجویان حامی فلسطین در محوطه دانشگاه آمستردام، به بازداشت ۱۲۵ دانشجو منجر شد.

برپایی چادرهای اعتراضی در محوطه دانشگاه آمستردام به تبعیت از اعتراضات مشابه در دانشگاه‌های آمریکا و انگلیس، دیروز شدت گرفت. با این حال، پلیس ضد شورش، معاونت دادستانی عمومی و شورای شهر آمستردام تصمیم به مداخله و متفرق کردن و سرکوب معترضان گرفتند.

براساس اعلام رسانه‌های محلی، پلیس ضد شورش از حدود ساعت ۳ بامداد به دانشگاه وارد شد و این اعتراضات را که در همبستگی با غزه و محکومیت رژیم صهیونیستی برپا شده است حدود دو ساعت بعد سرکوب کرد. گفته می‌شود پلیس برای ورود به محل برپایی چادرها، با بیل مکانیکی از موانع دست‌ساز دانشجویان عبور کرده است.

همچنین در ویدئوهای منتشرشده در فضای مجازی گروهی حدود ۱۰ نفره و نقابدار به معترضان حمله‌ور می‌شوند و با چوب‌دستی آنها را مورد ضرب و جرح قرار می‌دهند.

روبرت دایکرافت، وزیر آموزش و پرورش هلند در بیانیه‌ای کوتاه ضمن ابراز تاسف از ورود و مداخله «اجباری» پلیس به محوطه دانشگاه نوشت: بین مراکز بحث و گفتمان، دانشگاه‌ها سرآمد هستند. شما می‌توانید نارضایتی و احساسات‌ خود را بروز دهید اما این کار باید در کمال امنیت و آرامش همگان انجام شود.

کد خبر 6099163

دیگر خبرها

  • شی در صربستان: هرگز بمباران سفارت چین در بلگراد توسط آمریکا را فراموش نمی‌کنیم
  • حمله پهپادی یمن به ناو جنگی ایتالیا در خلیج عدن/ زخمی شدن ده ها سرباز ناتو در سوئد/ قتل یک بازرگان مشهور اسرائیلی در اسکندریه مصر/ آماده شدن مجلس نمایندگان آمریکا برای تحریم مقامات دیوان بین‌المللی کیفری
  • پادشاه اردن: کنترل اسرائیل بر گذرگاه رفح فاجعه غزه را تشدید می‌کند
  • شهدا و کودکان غزه دانشگاه‌های اروپا و آمریکا را فتح کردند
  • حمله خشونت‌آمیز پلیس هلند به دانشجویان حامی فلسطین
  • تجمع اعتراضی در مجتمع مس سرچشمه 
  • تیراندازی در مرز میان قرقیزستان و تاجیکستان
  • سرکوب اعتراضات حمایت از فلسطین در دانشگاه آمستردام
  • تشدید نظارت بر فعالیت مراکز سرگرمی «اتاق فرار» در استان تهران
  • ردپای مسی روی شش گل!